Християнська газета Два береги


Архів

2015: 1, 2, 3.

2016: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

2017: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

2018: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

2019: 1, 2.



Евтих - христианский досуг для детей и молодежи




Християнська газета "Два береги" №6 (21) за 2018г.
Новорічно-різдвяний випуск.

У пророцтві про народження Христа Ісая пише: «Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його… без кінця буде множитися панування та мир на троні Давида й у царстві його…» (Книга пророка Ісаї,9:5-6). Виявляється, Царству Христа не просто «не буде кінця», не просто триватиме вічно — воно буде множитися, розповсюджуватися.

Зі шкільного курсу історії пам’ятаємо, що всі імперії теж прагнули до розширення, бо інакше загрожувало послаблення й розпад. Утім, вічно поширюватись не може жодна держава. Кажуть, коли Олександр Македонський дійшов до Індійського океану, то заплакав: не було вже що завойовувати.

Але Царство Боже — це не князівства і держави, не материки і острови. Воно в людських душах. О, яка безмежна територія для поширення! «Дитя народилося нам, влада на раменах Його…» Небесний Цар має повноваження завойовувати серця, щоб визволяти бранців диявола, поневолених гріхами ненависті, алкоголю, розпусти тощо. У Нього в розпорядженні потужна зброя, здатна розбити наймогутніші твердині, ім’я якої — любов.

Усі колишні імператори, щоб забезпечити собі славу, проливали ріки крові. А наш Владика народився, щоб пролити власну. У цьому якраз велика сила Його Царства. Тому щораз збільшується кількість людей, що стають частинкою цієї небесної країни.

Але Царство Христа має ще одну дивовижну властивість — воно поширюється не тільки кількісно чи територіально, а здатне наповнювати собою кожну душу.

Не секрет, що зараз панує епідемія депресії. Вона вражає як старих, так і молодих, як бідних, так і багатих. Народ готовий платити шалені гроші за те, щоб у серці запанував мир. Але: «… без кінця буде множитися панування та мир… у Царстві Його». Тобто наскільки панує в нас Бог, настільки збільшується в душі мир. І тут у людини ще дуже багато території для поширення Царства Його!

Хтось для Бога виділив кілька днів на рік і вважає себе порядним християнином. Інший щонеділі йде до церкви і переконаний, що Господь за таку велику побожність мусить благословити. Але на душі все одно тривожно. Чому? Бо Царство Христа хоче поширюватись, воно прагне заповнити все: думки, почуття, мрії. Бажає панувати над твоєю працею і дозвіллям. Не треба боятися, що через це ти втратиш свою індивідуальність чи неповторність. Царство Боже прожене заздрість, гнів, ненависть, пожадливість, бо вони поневолюють душу людини.

Не став кордонів для Господа у своєму житті — і тоді ніколи не забракне миру в серці! Прислухайся до ангельської пісні: «Слава Богу на висоті, і на землі мир, у людях добра воля!»

Вадим Яцюк

Христианська газета Два береги №6 за 2018г. Новорічно-різдвяний випуск.

Формат файлу: PDF


Скачати газету українською мовою (1,95Mb)


Скачати газету російською мовою (0,87Mb)